DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “EDUCongress2024”, açılış programı ile başladı.
Dicle Üniversitesi, Edu Yayıncılık ve TUBİTAK ile birlikte düzenlenen dört gün sürecek uluslararası eğitim kongresi: “Doğru Bir Eğitim: Bilimsel, Kapsayıcı, Sürdürülebilir” ana teması ile 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenleniyor.
Kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Kongre Genel Sekreteri Dilek Ertuğrul yaptığı konuşmada EDUCongress2024’e katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, kongre programı hakkında detaylı bilgiler verdi.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ersoy da açılış konuşmaları kapsamında Diyarbakır da Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde akademik ve kültürel bir etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyduğunu belirterek, kongrenin eğitim teması ile önem arz ettiğini belirtti.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal da yaptığı konuşmada kongrenin sunumları ve bilimsel programı hakkında bilgi verdi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ise “Bilimsel bir eğitim, sadece teorik bilgilerin aktarımı değil, aynı zamanda öğrencilerin eleştirel düşünme yetilerini geliştirmesi, problem çözme becerilerini güçlendirmesi ve bilimsel araştırmalara dayalı bir öğrenme süreci oluşturmayı hedefler” diyerek, Dicle Üniversitesinde bilime katkı sağlayan projelerden, Kapsayıcı eğitim ile yapılan yeniliklerden bilgiler verdi.
Rektör Eronat, sürdürülebilir eğitim modeli üzerine örnekler vererek, bilimsel programın yanı sıra katılımcılara Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü yakından tanımalarını tavsiye etti.
Açılış konuşmalarının ardından Dünya Eğitim Araştırmaları Derneği Başkanı, Dublin City Üniversitesi Prof. Dr. Joe O’Hara “Okulda Değilsen Başarılı Olamazsın: Avrupa’da Erken Okul Terkini Önleme” adlı bir sunum yaptı.
Yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı kongrede, paneller, forumlar ve çalıştaylar düzenlenecek. Akademik ve bilimsel programda, dört gün boyunca eğitim alanındaki en son gelişmeler ve yenilikler tartışılacak.