DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Çamlıca Bulvarı üzerinde bulunan Diyarbakır adliyesi önünde birçok kişi geçimini gelenekselliği ile ön planda olan daktilo ile yazdıkları dilekçe ve dosya evrakları ile sağlamaya çalışıyor.

Bunlardan biride 62 yaşındaki Ahmet İyidil oluyor. İyidil askerden geldikten sonra yapacak bir iş bulamadığını, mesleğinin inşaat işçiliği olduğunu fakat o dönemlerde durgun olan inşaat sektörü nedeniyle çalışamadığını, bir yakını vasıtasıyla geçici olarak başladığı dilekçe yazımını bu günlere değin süre geldiğini belirtti.

Narin Güran cinayetinde temizlik yüzünden kaybolan deliller ve şüpheli ifadeler Narin Güran cinayetinde temizlik yüzünden kaybolan deliller ve şüpheli ifadeler

Sözlerini geçmiş ile bugün arasında bağ kurarak anlatan Ahmet İyidil her şeyin biranda geliştiğini vurgularken sözlerine şöyle devam etti: “Ben 40 yıla yaklaşan bir süredir daktiloda yazdığım dilekçe ve dosya evrakları ile geçimimi sağlıyorum. Her şey biranda oldu. Hiç beklemediğim bir anda lise mezunu olduğum için beni bu daktilonun önüne geçirdiler. Bir daha kalkmadım. Eskiden bilgisayar ve dijitalleşme yok iken, özelliklede 80 yıllarda bu iş çok yoğun oluyordu. Önümde sıralar bulunurdu. Fakat artık böyle bir şeyin olması söz konuş değil. Herkes bu işi birer, ikişer bırakım gittiler. Bir ben kaldım bu kaldırım üzerinde, yarının ne getireceğini bilmeden.

“Çocuklarımı bu iş ile büyüttüm”
Yaptığı dilekçe yazım işinin karlı bir kazanç kapısı olduğunu söyleyen İyidil çocuklarını bu iş ile büyüttüğünü vurgularken, “yaptığım bu işten çok para kazandım. 2010 yılına kadar çok iyi bir şekilde para kazandım. Çocuklarımı bu iş ile büyüttüm. Artık her halde emekli olmak için bizimde zamanımız gelmiştir” diye konuştu.

Kaynak: Pasurunsesi