Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin inşaatı birkaç yıldır devam ediyor ve birçok kez tartışmalara yol açtı. Proje yetkilileri, hastanenin tamamlandığında günde 10 bin hastaya sağlık hizmeti sunacağını belirtiyor.

HASTANE KAPASİTESİ VE TAMAMLANMA DURUMU

Hastane bin yatak kapasitesine sahip olacak. Proje sorumlularının verdiği bilgilere göre, inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda ve hastane en geç 2026’da hizmete açılacak.

HASTANEDEKİ ÖNE ÇIKAN BİRİMLER

Hastanede, Çocuk İzleme Merkezi, Nükleer Tıp, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Merkezi ve özel odalar gibi çeşitli birimler de bulunacak.

"ÖZEL ODALARIMIZ OLACAK"

İnşaat Şirketi Sorumlusu Ünal Berat Baylan proje hakkında, "Hastanemiz bin yataktan oluşacak. Bu bin yatak içinde Çocuk İzleme Merkezi, Nükleer Tıp, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Merkezi de olacak. Özel odalarımız olacak. Bu hastane şehrimize çok büyük fayda sağlayacak. Ameliyat merkezleri, ağır hastalıklar merkezi ve 252 poliklinik olacak. Bu hastane şehre mükemmel ve benzersiz bir hizmet sunacak” diye konuştu.

Diyarbakır Şehir Hastanesi 260 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Proje yetkililerine göre hastane en geç 2026 yılı sonunda tamamlanacak ve 250 poliklinikten oluşacak.

"BU BİNAYI 6 AYDA İNŞA ETTİK"

Proje Müdürü Erkan Sayın da hastane hakkında şunları söyledi:

"Bu alanın altında bildiğiniz gibi çok sert ve sağlam taşlar vardı. Bazalt taşlar ve kayalar. Sadece bir yıl boyunca bu taşları ve kayaları patlatmakla uğraştık. 18 metre kazdık. Sonra izolatörleri getirdik. İzolatörleri getirinceye kadar 6 ay geçti. 6 ay içinde bu binayı inşa ettik. Biliyorsunuz izolatör olmadan inşaatı devam ettiremezsiniz. Onları yerleştirdikten sonra, 6 ay içinde bu kadar iş yaptık."

Hastane inşaatında günde 750 işçi çalışıyor. Bu büyük hastanenin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi bir törenle açılması bekleniyor.

Kaynak: RUDAW