DİYARBAKIR-  Diyarbakır'da  yaşayan Ahmet Karadağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde Renal Ven Tromboz teşhisi konulmasına rağmen tedavi edilemiyor.

Çermik ilçesinde yaşayan 39 yaşında ve iki çocuk babası olan Ahmet Karadağ isimli vatandaş son günlerde yaşadığı şiddetli ağrılar nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tetkikler sonucu Ahmet Karadağ’a Renal Ven Tromboz teşhisi konuldu. Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Ahmet Karadağ isimli vatandaş “Hangi hastaneye, hangi doktora, başvurduysam beni kabul etmediler. “Durumun ciddi hemen müdahale gerekiyor” demelerine rağmen, hiç kimse yanaşmıyor. Şu an Dicle Üniversitesi Nefroloji biriminde Dr. Yaşar Yıldırım hocanın takibindeyim. Ancak kendisi sadece kan sulandırıcı tedavi verebiliyor buda yetersiz çünkü müdahale gerekiyor. Ben iki çocuk babası Ahmet. Ne olur bana yardım edin. Tedavimi veya cerrahi işlemimi yapabilecek doktorlara sesleniyorum. Bana yardım edin” ifadeleriyle doktorlara seslendi.

Renal Ven Tromboz hastalığı nedir?

Böbrek damarında kan pıhtısı oluşumu. Böbreğe bağlı bir toplardamar kan pıhtısı ile tıkanırsa buna renal ven trombozu denir. Renal ven trombozu nefrotik sendroma neden olabilir.

Erişkinlerde bilateral yan ağrısı olur. Erişkinlerde özellikle nefrotik sendrom'da sık görülür.

Bunlarda hem hematüri hem de proteinüri görülür ve aniden kreatinin yükselmesi çok tipiktir ve böbrek boyutları artar. Tanıda ilk basamakta renal ven doppler usg istenir.
Tedavide hastaya en az 1 yıl antikoagülasyon uygulanır.

Kaynak: AMED TİMES