Podoloji teknikeri maaşları, kamu ve özel sağlık kuruluşlarının kriterlerine göre değişiklik göstermektedir. Devlet hastanelerinde görev alan podologlar devlet memuru statüsünde olduklarından dolayı daha fazla maaş alırlar. Ek olarak özel hastanelerde görev alan podoloji maaşları 2024 yılında uzmanlık seviyesine göre ciddi rakamlar kazandırabilir. Podolog maaşı 2024’te ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Podolog Maaşı Ne Kadar Oldu?

Podoloji, 2 yıllık sağlık bölümleri arasında ayak bakımı ve sağlığına yönelik hizmet gerçekleştirecek sağlık personellerini yetiştiren bir bölümdür. Önlisans eğitimi sonrasında gerekli yeterliliğe ulaşarak direkt özel hastanelerde ya da KPSS’den yeterli puanı alarak devlet hastanelerinde podolog olarak çalışabilirsiniz. Podolog maaşları 2024 Temmuz zammında en çok araştırılan maaş başlıklarından birisidir.

Podoloji maaşı 2024’te Temmuz zam oranları açıklanmadığından dolayı devlet memurları için henüz arttırılmadı. Özel sektörde ise daha çok deneyim süresine bağlı olarak mesleki becerilere göre maaşlar belirlenmektedir. İşte güncel maaş bilgileri…

Podolog Maaşları 2024: Özelde ve Devlette Podoloji Teknikeri Maaşları

Üniversite tercih döneminde sağlık bölümü seçmek isteyen kişiler, Podoloji bölümünü ve maaşlarını araştırıyor. Podolog maaşına dair güncel bilgileri aşağıdaki tablodan bulabilirsiniz. Kamuda maaşlar, devlet memurluğu statüsü gereğince daha yüksektir. Ayrıca özelde de gerekli şartların sağlanması halinde iyi maaşlar alınabilmektedir. Temel olarak ayak ile ilgili sağlık hizmetlerine odaklanan bu bölümün güncel aylık maaş bilgilerini inceleyelim.

Eşit Ağırlık Bölüm Meslekleri ve Maaşları 2024: Önü Açık 4 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümleri! Eşit Ağırlık Bölüm Meslekleri ve Maaşları 2024: Önü Açık 4 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümleri!

Podolog maaşları 2024 yılında güncel olarak aşağıdaki gibidir:

Sektör

Maaş

Özel Podolog Maaşı

20.000 TL – 27.500 TL

Devlette Podolog Maaşları

32.500 TL – 36.000 TL

NOT: Podoloji maaşları 2024 yılında kamu memurları için zam oranları açıklanmadığından dolayı mevcut haliyle tabloya girilmiştir. Zam oranlarının açıklanması sonrasında ilgili maaş miktarları güncellenecektir.

Podoloji teknikeri maaşlarını özel ve kamu sektörü için detaylı olarak inceleyelim…

1- Özelde Podolog Maaşı

Önlisans 2 yıllık sağlık bölümü olan Podoloji mezunları, kurumların sunduğu şartları yerine getirmeleri halinde direkt olarak özel hastanelerde işe başlayabiliyorlar. Özelde podolog maaşları daha düşük olmakla birlikte kişinin kendisini geliştirmesine bağlı olarak yükselebilecektir. İşte güncel maaş detayları…

Özel hastanelerde podoloji maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Özel sağlık kuruluşlarında podolog olarak göreve başlayan personeller ortalama olarak 20.000 TL maaş almaktadır.
  • Daha sonraki dönemlerde alanında uzmanlık seviyesine ulaşmış, yeterli deneyim süresine sahip podologlar ise ortalama olarak 27.500 TL civarında maaş alabilirler.

2- Devlette Podolog Maaşları 2024

Podoloji mezunları için aynı zamanda KPSS ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerine atanma yolu da açıktır. Kontenjan ve atama sayısı her ne kadar düşük olsa da kişiler, yüksek puan alarak devlet memuru olma yolunu tercih edebiliyorlar. Devlette podolog maaşı için güncel bilgileri aktaralım.

Devlet hastanelerinde podolog maaşları 2024 yılı için şu şekildedir:

  • Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık kuruluşlarına podolog olarak atanan kişiler genellikle 10/2 dereceden 32.500 TL civarında bir maaşla işe başlarlar.
  • Daha sonra hizmet yılının ilerlemesi, kadro ve kıdem derecesi artışları, diğer faktörlerin de etkisiyle birlikte bu maaşlar 36.000 TL civarına yükselebiliyor.

NOT: Podoloji teknikeri maaşları için personellerin ek mesai ücreti, nöbet ücretleri ve ayrıca döner sermaye gelirleri gibi ücret artışı sağlayan diğer faktörler de bulunmaktadır.

Podolog Maaslari 1

Podoloji Maaşlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Podolog maaşları, özellikle sağlık bölümü tercih edecek kişiler için merak konusu başlıklar arasında yer alıyor. Podologlar alanında uzman hekimin kontrolünde hastaların ayak rahatsızlıkları ile ilgili tedavilerine yardımcı olmaktadır. Ayak sağlığı ve hastalıkları alanında bir bilim dalı olan Podoloji mezunları, kamu ve özel sektörde farklı miktarda maaşlar almaktadır.

Podolog maaşını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Devlet hastanelerinde görev yapan personeller için kadro durumu, maaşı belirleyen en önemli faktördür. Kadrolu memur olarak çalışan personeller daha çok hizmet yılı esasına bağlı olarak kadro kıdem ve derecesi ile ilişkili bir şekilde maaş alırlar. Ayrıca nöbet ücretleri, ek ödenekler, döner sermaye, mezuniyet derecesi, vergi kesintileri, maaş zam oranları gibi farklı faktörlerin de maaşlar üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.
  • Podoloji mezunları aynı zamanda özel hastanelerde de görev yapabilir. Özel sektörde mezun olunan okul ve diploma notu, başlangıç maaşlarını belirleyen en önemli faktördür. Ayrıca meslekte deneyim sahibi, becerilerini geliştirmiş ve güncel gelişmeleri takip ederek yüksek katkı sağlayan podologlar, daha fazla maaş almaktadır.

Podolog maaşları 2024 bilgileri bu şekildeydi. Temmuz zam oranlarını sizler için takip ediyoruz ve gelişmelere göre yukarıdaki maaş bilgileri de güncellenecektir.

Podolog Nedir? Ne İş Yapar?

Podolog maaşı haricinde kariyerine yön vermek isteyen kişiler, bu mesleğin görevlerine ve ne iş yaptıklarına yönelik araştırma yapabiliyorlar. Bu konuda da en çok podolog nedir, ne iş yapar sorularının sorulduğunu belirtebiliriz. İşte detaylar…

Podologlar, ayak sağlığı ve hastalıkları ile ilgili uzman hekimin tedavi programının uygulanmasına yardımcı olan sağlık personelleridir. Ayak sağlığı açısından kritik öneme sahip bu mesleki personeller, ilgili birimdeki uzman hekimin uygulayacağı tedavi programını takip eder, yapılması gerekenleri yapar ve mevcut durum hakkında doktora bilgi verir.

Podolog ne iş yapar? İşte podologların görevleri:

  • Podolog olarak çalışan personellerin en önemli görevi, ayak hastalıkları ve sağlığı ile ilgili uzman hekimlerin uygulayacağı tedavi programına yardımcı olmaktır.
  • Bu kapsamda batık tırnak tedavisini uygulamak, ilgili soruna kalıcı çözümler aramak da görevleri arasında bulunuyor.
  • Diyabetik ayak bakımı tedavisini uygulamak, podologların temel görevleri arasındadır.
  • Kalınlaşmış tırnak tedavisi ve nasır oluşumunu engellemeye yönelik tedavi programını uygulamak da ilgili sağlık personellerinin görevleri arasındadır.
  • Tırnak mantarının yok edilmesine yönelik bakım işlemlerini yapmak, aşırı terleyen ayak tedavisi için hekime yardımcı olmak, ayak şekil bozukluklarının tedavisinde rol üstlenmek, sporcu ve dansçıların ayak bakım tedavisini gerçekleştirmek, sağlıklı bireylerin ayak kontrollerini sağlamak gibi ek görevleri de bulunmaktadır.

Nasıl Podolog Olunur?

Podolog maaşları ile birlikte bu mesleğe dair araştırma yapan okuyucularımız, ayrıca bu mesleğe nasıl adım atabileceklerini de araştırıyor. Podolog nasıl olunur sorusunu soran kişilere yönelik olarak eğitim sürecini aktarıyoruz.

Nasıl podolog olunur? İşte yanıtı:

  • Podolog olmak isteyen kişiler öncelikle 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokullarında bulunan “Podoloji” bölümünü tamamlamaları gerekir.
  • Bölümden başarıyla mezun olarak diplomasını alan kişiler direkt olarak özel hastanelerde işe başlayabilmektedir. Kamuda memur olmak isteyenlerde ise KPSS şartı bulunmaktadır.
  • Önlisans Podoloji mezunları ayrıca Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” bölümüne geçiş yapabilmektedir.

Podolog maaşına dair güncel bilgileri, mesleğin görevlerini ve diğer detayları aktardık. Şimdi bölüm ve maaşlarla ilgili sıkça sorulan soruları yanıtlayalım.

Podolog Kapak

Sıkça Sorulan Sorular

Podolog maaşları ile ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtları şu şekildedir:

1- 2 yıllık podoloji ne iş yapar?

2 yıllık Podoloji mezunu kişiler, özel ya da devlet hastanelerinde ayak sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili bölümlerde uzman hekim kontrolünde gerekli görülen tedaviye yardım etmeyi amaçlayan “Podolog” mesleğinde çalışabilirler.

2- Podolog maaşı ne kadar?

Podoloji teknikeri maaşları 2024 yılında özel hastaneler için 20.000 TL – 27.500 TL arasında, devlet hastaneleri için 32.500 TL – 36.000 TL arasındadır.

Editör: Alp Editor