DİYARBAKIR - Diyarbakır'daki tekstil sektörünün ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Tanrıkulu, "Diyarbakır'da 64 fabrika var. Eğer bu fabrikalar tam kapasiteyle çalışabilse, 20 binden fazla kişiye istihdam sağlanabilir. Ancak şu an sadece 5 bin kişi çalışıyor," dedi. Üretim kapasitelerinin %50 ila %30 seviyelerine düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, bu düşüşün nedenlerini ise artan maliyetler ve döviz kurundaki istikrarsızlık olarak gösterdi.

"Rekabet gücü kayboluyor"

Diyarbakır ve Mardin’deki yangınla ilgili yeni bilirkişi raporu: Elektrik kaynağına ulaşılamadı Diyarbakır ve Mardin’deki yangınla ilgili yeni bilirkişi raporu: Elektrik kaynağına ulaşılamadı

Tekstil ihracatçılarının maliyet artışları ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle rekabet gücünü kaybettiğine dikkat çeken Tanrıkulu, "İhracatçılar, yeni siparişler alamadıkları için Mısır, Bangladeş ve Fas gibi ülkelere yöneliyorlar," ifadelerini kullandı. Tanrıkulu, tüm Türkiye'de tekstil sektöründe benzer sorunların yaşandığını ve hükumetin bu sorunlara karşı duyarsız kaldığını dile getirdi.

"Hükumet kalıcı çözüm üretmeli"

Tekstil sektörünün Türkiye ve Diyarbakır için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Bu sektörün ham maddesi ve girdileri büyük ölçüde yerli ve katma değeri yüksektir. Ancak hükumet, bu sektörü ayakta tutmak yerine batırmak için çalışıyor gibi görünüyor," dedi. Tanrıkulu, hükumete seslenerek, tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması gerektiğini, aksi takdirde fabrikaların kapanmaya başlayacağını belirtti.

Kaynak: AMED TIMES