Diyarbakır'ın Çermik kaplıcaları şifa arayanların gözdesi Diyarbakır'ın Çermik kaplıcaları şifa arayanların gözdesi

DIYARBAKIR - Diyarbakır’da su kaynaklarının zenginleştirilmesi amacıyla yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, 30 göl, gölet ve baraja toplam 2 milyon 241 bin yavru sazan bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, bölgedeki su kaynaklarının ekosistemine önemli katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında, Şanlıurfa'nın Bozova Su Ürünleri İşletmesinde üretilen yavru sazanlar, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır'a getirildi. Balıklar, oksijenle desteklenmiş özel torbalarla zorlu coğrafi bölgelere ulaştırılarak, 30 göl ve gölet ile 5 barajda doğal yaşama bırakıldı.

Sazan

Göksu Barajı'nda düzenlenen balıklandırma çalışmalarına, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Gülçer, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İdris İsen ile teknik ekip katıldı. Gülçer, projenin bölgedeki balıkçılık ve su ürünleri üretimine katkı sağlayacağını belirtti. Balıklandırma çalışmalarının, yerel ekosistemi koruma ve sürdürülebilir su kaynakları yönetimi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kaynak: Bülten