DİYARBAKIR - Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi'nin 2014 yılında Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına getirilen erişim engellerini Anayasaya aykırı bulduğunu belirterek, Instagram'a yönelik benzer bir engelin de aynı şekilde Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin başvurusu üzerine İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı'na ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni iptal ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesinin sayfasına ulaşılamıyor"

“Daire Başkanlığıyla ve bu Daire Başkanlığının getireceği yasaklamalarla ifade özgürlüğüne, düşünce özgürlüğüne sınırlamalar getirilebileceği kabul edilmişti. Anayasa uyarınca temel özgürlüklere sınırlamalar ancak yasayla yapılabilir; dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yapılamayacağı gerekçesiyle iptal kararı verdi ve yayınladı. Her ne hikmetse Anayasa Mahkemesinin sayfasına ulaşılamıyor ve bu duyuru da silinmiş durumda. İkisi birbiriyle bağlantılı.”

"Kurumlar Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorsa kim uyacak?"

Narin Güran cinayetindeki görüntüleri Ulusal Kriminal Büro inceleyecek Narin Güran cinayetindeki görüntüleri Ulusal Kriminal Büro inceleyecek

Tanrıkulu'nun açıklamasına göre, Anayasa Mahkemesi’nin kararına ve duyurularına şu anda erişim sağlanamıyor. Bu durumun, ifade özgürlüğü ve düşünce özgürlüğüne yönelik engellemelerin arttığını ve Anayasaya aykırı olduğunu gösterdiğini belirtti. Tanrıkulu, “Eğer kurumlar Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorsa, Anayasaya uymuyorsa kim uyacak?” diyerek, Türkiye'de bir “Anayasasızlık hali” olduğuna dikkat çekti. Mücadele ve teşhir etmeye devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AMED TIMES